Unul dintre produsele pe care le consumam zilnic este painea si de aceea este important sa stim ce alegeri sa facem atunci cand vine vorba despre paine, sa stim daca sa alegem painea prajita in loc de cea normala si cate calorii are painea prajita.
Asadar, intrebarea care se pune este, paine prajita
sau normala, cum este mai bine? Paine integrala sau alba, ce sa alegem? In cele
ce urmeaza vom detalia mai multe despre toate acestea impreuna cu doctormit.
In primul rand este foarte greu sa-i spunem unei
persoane, fara paine pentru ca este nesanatoasa. Se poate spune ca painea este
un reflex si parca nimic nu este mai apetisant si mai aromat decat o paine
proaspata, scoasa din cuptor.
Daca veti intreba un medic nutritionist, asa cum
sustine si doctormit.ro, painea alba este cea mai nociva in alimentatie, fie ea
chiar si prajita. Din punct de vedere nutritiv, painea sanatoasa este cea
facuta din faina integrala, iar painea alba este total neindicata. Ca urmare,
paine se poate consuma zilnic, dar nu cea din faina alba si niciodata mai mult
de doua felii pe zi.
Painea din faina integrala are o actiune protectoare
impotriva bolilor canceroase, a bolilor cardiovasculare si impotriva diabetului
de tip 2. Consumul de faina integrala favorizeaza sanatatea fiecaruia dintre
noi.
Asa cum precizam la inceputul articolului, una dintre
intrebarile pe care ni le punem este sa consumam paine prajita sau normala?
Raspunsul este categoric neprajita. Explicatia consta in faptul ca odata
coapta, a doua oara prajita, ca orice alt produs rumenit poate produce cancer
prin intermediul substantelor generate prin prajire. Un alt aspect tine de
digestia care nu va fi una usoara daca vom consuma paine prajita. Daca va veti
obisnui sa prajiti painea, pentru ca astfel va place mai mult, puteti opta
pentru o schimbare, fara paine alba, fara paine alba prajita. O puteti inlocui
cu toata increderea cu painea din faina integrala.
Toate aceste lucruri se intampla deoarece multe
persoane sunt preocupate de greutatea lor si au impresia ca numarul de calorii
din painea prajita este mai mic. Adevarul este ca numarul de calorii paine prajita este acelasi, deoarece prin procesul de prajire se va evapora apa din
paine devenind mai usoara si culoarea painii se va schimba. Asadar, vestea nu
este foarte buna, painea prajita ingrasa la fel de mult ca si painea proaspata.
Painea este la fel de importanta ca si apa deoarece
este consumata zilnic de majoritatea dintre noi. Este bine sa stim exact ce fel
de paine e bine sa alegem si sa citim cu atentie eticheta si sa alegem painea
care sa nu contina deloc faina alba de grau.
Comentarii
Trimiteți un comentariu